Martha
Boek

Martha (cop. 2011)/ [verhaal, concept en ill.] Pieter Gaudesaboos, & [verhaal en tekst] Lorraine Francis ; vert. uit het Engels Siska Goeminne]

Mannetje Koek en zijn vrienden zijn verdrietig omdat Martha is gestorven. Ze ruimen haar huis op en nemen allemaal iets mee als aandenken. Prentenboek in de vorm van een koekje met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit nieuwste boek over de vrienden van Mannetje Koek gaat over Martha. Zij is pas gestorven. Iedereen hield van Martha en heeft zijn eigen herinneringen, en wil graag iets tastbaars overhouden om aan haar terug te denken. Terwijl de vrienden haar huis opruimen, neemt de ene de koelkast mee, de andere haar kookboek en een derde een eng Afrikaans masker waarmee Martha hem van de hik afhielp. Het huis wordt leger. Daar worden ze verdrietig van. Dus vrolijken ze samen het huis weer op. Een herkenbaar verhaal over gemis. De personages zijn een koekje, een ijsblokje en een suikerklontje. Deze aparte keuze, gecombineerd met het gebruik van digitale illustraties in een veelheid van sobere, goed gecombineerde kleuren, creëert wat afstand. De gedetailleerde tekeningen zijn paginagroot met een witte achtergrond waarop de tekst goed te lezen is. Het einde had meer aandacht verdiend. De illustrator is een vakman die opnieuw een fraai boek aflevert. Toch kijken we uit naar vernieuwing in zijn werk. De auteur is bibliothecaresse in Ierland en schreef ook de andere drie boeken over Mannetje Koek. Net als 'De Kauwgomballenbel'* is ook deze uitgave opvallend uitgesneden in de vorm van een koekje. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020998023

Titel Martha
Auteur Pieter Gaudesaboos ; Lorraine Francis
Secundaire auteur Siska Goeminne ; Lorraine Francis
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 25 cm
ISBN 9789020998023
PPN 338150366
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Nederlands