Huis, tuin en keukenliedjes. Dl. 2
CD

Huis, tuin en keukenliedjes. Dl. 2 (cop. 2011)/ Dirk Scheele

Twintig kinderliedjes over allerdaagse onderwerpen als pantoffels, trap op en af lopen, douchen en een coole rits. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Recensie

Dirk Scheele is voor ouders en opvoeders van jonge kinderen een bekend fenomeen; hij weet al meer dan zestien jaar peuters en kleuters te boeien met zijn liedjes, in het theater, op tv, op cd en dvd. Na zijn eerste 'Huis, tuin en keukenavonturen' (2009)* komt Dirk met nieuwe avonturen. Ook op deze tweede cd staan twintig liedjes die over dingen uit het dagelijks leven van heel jonge kinderen gaan. Dat kan van alles zijn, variërend van gaan douchen tot het hebben van een coole rits. De teksten zijn origineel en eenvoudig; de melodielijn is gericht op jonge kinderen. De instrumentatie is afwisselend van langzaam tot uptempo, waarbij allerlei muziekstijlen de revue passeren. Teksten (gedeeltelijk opgenomen in het omslagboekje) en muziek dagen uit om mee te doen. De serie 'Huis, tuin en keukenavonturen' 1 en 2 zijn elke schooldag te zien op Nickelodeon. Na de herhaling van seizoen 1 (dertig afleveringen) start serie 2 (twintig afleveringen). Een verzorgde en laagdrempelige uitgave van de bekende kinderliedjesschijver. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Huis, tuin en keukenliedjes. Dl. 2
Auteur Dirk Scheele
Type materiaal CD
Uitgave [Naarden] : CNR Kids, cop. 2011
Overige gegevens 1 compact disc (ca. 52 min.) - 1 tekst ([8] p.)
Annotatie Teksten van de liedjes zijn opgenomen in het omslagboekje - Bevat: 1. Kiekeboe ; 2. De pantoffelpolonaise ; 3. Het insmeerlied ; 4. De pannekoekenparty ; 5. Ik ben een trappenloper
PPN 338104607
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes

Relaties/Serie

Huis, tuin en keukenliedjes
CD

Huis, tuin en keukenliedjes (2009-...)

vol. Dl. 2
Uitgeleend
Dirk Scheele