In het land van vergeten
Boek

In het land van vergeten (cop. 2011)/ tekst Carl Norac, beeld Stéphane Poulin ; vert. [uit het Frans] Willy Van Doorselaer

Een gewonde katachtige die zijn geheugen verloren heeft, doolt rond in een door honden geleide vijandelijke samenleving. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Een prentvertelling die zich afspeelt in een wereld die wordt bevolkt door antropomorfe honden en katten. Een slachtoffer van een bomaanslag in een bus ontwaakt in een ziekenhuisbed. Zijn hoofd en handen zijn gewikkeld in verband. Hij herinnert zich niets. Wie is hij? Een kat in een door honden gedomineerde stad of toch een hond? Het wordt snel duidelijk dat de honden een schrikbewind uitoefenen. Er is haat en geweld. Verzet is spaarzaam. Door zijn natuurlijke drang naar vrijheid wordt de hoofdpersoon bij het verzet betrokken. Onverwachte gebeurtenissen met bijvoorbeeld een eenhoorn, zijn mogelijke vader en in een verlaten circus maken hem een leider van dat verzet. Onvermijdelijk komt natuurlijk ook het moment waarop hij voor de spiegel zijn verband verwijdert. De afbeeldingen zijn originele olieverfschilderijen van de Canadees Stephane Poulin. De teksten staan apart afgedrukt. Soms is er geen tekst en vertellen de afbeeldingen pagina's lang het verhaal. Prachtig uitgevoerd boek over onderdrukking en vrijheid. Deze moderne fabel is misschien geen echte strip, maar wel een indrukwekkend beeldverhaal. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020999945

Titel In het land van vergeten
Auteur Carl Norac
Secundaire auteur Stéphane Poulin ; Willy Van Doorselaer
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens 123 p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: Au pays de la mémoire blanche. - Paris : Sarbacane, cop. 2011
ISBN 9789020999945
PPN 338218211
Taal Nederlands