Bloedneus
Boek

Bloedneus (cop. 2011)/ Elaine Landau, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat is een bloedneus, hoe krijg je die, hoe voel je je dan en wat kun je ertegen doen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handzame vierkante deeltje uit de reeks 'Naar de dokter?'* gaat over het hebben van een bloedneus. Eerst wordt, mede aan de hand van een schematische tekening, uitgelegd hoe je neus er vanbinnen uitziet. Hierna wordt ingegaan op bloedneuzen: hoe ze ontstaan, wat de symptomen zijn, hoe het is om ze te hebben en wat je eraan kunt doen. De informatie is verdeeld over vijf wat langere hoofdstukken. De niet altijd eenvoudige tekst in vrij grote letters loopt, zonder witregels, achter elkaar door. Wel zijn (rode) tussenkopjes gebruikt. Om de tekst zelf te kunnen lezen is een goed technisch leesniveau nodig. Vetgedrukte woorden zijn in de verklarende woordenlijst achterin opgenomen. In deze van oorsprong Engelstalige uitgave sluiten de grote kleurenfoto's goed bij de tekst aan. Specifieke feiten en weetjes zijn opgenomen in ronde donkerroze kaders. Het boek sluit af met twee internetlinks, verwijzing naar een boek van de uitgever zelf over de bloedsomloop, een register en korte informatie over de schrijfster. Dit is een van de weinige uitgaven over bloedneuzen. Eenvoudige uitgave om te gebruiken bij een werkstuk of een spreekbeurt. Voor goede lezers van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055665051

Titel Bloedneus
Auteur Elaine Landau
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Nosebleeds. - Marshall Cavendish Corporation, cop. 2010. - (Head-to-toe health)
ISBN 9789055665051
PPN 337784248
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neuzen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Neuzen

Relaties/Serie

Naar de dokter?
Boek

Naar de dokter? (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Elaine Landau