Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Natuur in Nederland
Boek

Natuur in Nederland (cop. 2011)/ Frank Berendse, met aquarellen van Ed Hazebroek en foto's van Ruben Smit ... [et al.; eindred.: Jeanette van Leeuwen]

Ontstaansgeschiedenis en wandelingen, fiets- en kanoroutes door tien Nederlandse landschappen, zoals heuvels, venen, polders, duinen en wadden.

Aanwezigheid

Recensie

Begeleid door schitterende landschapsfoto's en kleurrijke aquarellen gidst Natuur in Nederland de lezer via 42 bezoeken (wandelingen, fiets- en kanoroutes) door (de) tien Nederlandse landschappen: het hoge zand, de beekdalen op het lage land, de hoogvenen in het oosten, het Zuid-Limburgse heuvelland, de venen van laag Nederland, rivierenland, het zeekleilandschap, de nieuwe polders, de duinen, kwelders en wadden aan de kust, en de steden. Auteur Frank Berendse beschrijft per landschap de ontstaansgeschiedenis en de huidige ontwikkeling, vervolgens de natuur die het landschap typeert, met bijzonder veel aandacht voor kruiden, paddenstoelen en vogels. Bomen, zoogdieren, vissen en insecten (uitgezonderd vlinders) krijgen iets minder aandacht. De schrijfstijl is van begin tot eind boeiend en informatief en nodigt de lezer uit om de landschappen zelf te bezoeken en de verbanden tussen natuur en landschap te begrijpen. De routebeschrijvingen (inclusief kaarten) van dertien beschreven bezoeken zijn te downloaden via www.natuurinnederland.nl. Inclusief register en literatuuroverzicht. Schitterend en informatief boek over de Nederlandse landschappen voor een brede in natuur en landschap geïnteresseerde doelgroep, inclusief studenten.

Specificaties

Nederlands | 9789050113762

Titel Natuur in Nederland
Auteur Frank Berendse
Secundaire auteur Ed Hazebroek ; Jeanette van Leeuwen ; R. Smit
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV, cop. 2011
Overige gegevens 303 p - ill - 28 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789050113762
PPN 329841076
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landschap; Nederland
Trefwoord Gelderland
Betuwe
Rivierenland
Rivieren
Waal
IJssel
Rijn
Natuurgebieden
Natuurgeschiedenis
Flora
Fauna
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurgebieden