Een webshop is geen carrière
Boek

Een webshop is geen carrière ontsnap uit het mutsenparadijs (cop. 2011)/ Marianne Zwagerman, hinderlijk onderbroken door Jan Dijkgraaf

Aansporing voor vrouwen om zelf de regie van hun leven en carrière in handen te nemen door een combinatie van ambitieuze doelgerichtheid en vrouwelijkheid.

Recensie

De auteur, eens topvrouw in de mediawereld, nu directeur bij een communicatiebureau, gebruikt voorbeelden uit haar eigen carrière om vrouwen te inspireren actief en bewust hun eigen doelen na te jagen. Zich afzettend tegen de 'mutsencultuur' van zelfgenoegzame, weinig ambitieuze vrouwen zette Zwagerman zelf een tijdlang uitsluitend in op haar ambitie. Ze kwam echter tot het inzicht dat ze daarmee voorbij was gegaan aan een wezenlijk deel van zichzelf. Hier breekt ze een lans voor een evenwichtige mix van - met enigszins ongelukkige termen - 'bloeddorst' (ambitie en doelgerichtheid) en 'doddigheid' (vrouwelijke charme), door haar (nog ongelukkiger) 'bloeddoddigheid' genoemd. Voor vrouwen met ambitie gaat het erom zelf de regie te nemen met inzet van alle, ook specifiek vrouwelijke middelen, dat is de boodschap die in een serie korte, provocerende hoofdstukken met duidelijke tips en adviezen over thema's als geld, geluk, gezin, taalgebruik en macht, over het voetlicht komt. Een misschien minder genuanceerd, maar wel lichtvoetig en plezierig leesbaar boek voor een breed lezerspubliek.

Specificaties

Nederlands | 9789461560506

Titel Een webshop is geen carrière : ontsnap uit het mutsenparadijs
Auteur Marianne Zwagerman
Secundaire auteur Jan Dijkgraaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Bertram+de Leeuw Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 291 p - ill - 21 cm
ISBN 9789461560506
PPN 334491517
Rubriekscode 318.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Carrière maken; Vrouwen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Carrire makenCarrière maken