De opdracht
Grote Letter Boek

De opdracht (2012)/ Iris Johansen & Roy Johansen, [vert. uit het Engels: Sophie Brinkman]

Wanneer een Amerikaanse duikbotenontwerpster en haar broer een Russische atoomonderzeeër onderzoeken op veiligheid voor een tentoonstelling in een museum, vinden zij metalen platen met een cryptische boodschap.

Recensie

De Amerikaanse duikbotenontwerpster Hannah Bryson en haar broer Conner, ook een expert op dit gebied, krijgen de opdracht een Russische atoomonderzeeër op veiligheid te controleren voor een tentoonstelling in een scheepvaartmuseum. Na de ontdekking van metalen platen waarop cryptische symbolen staan, wordt Conner vermoord. Ondanks verschillende aanslagen op Hannahs leven gaat zij door met het zoeken naar de code van de tekens. Het raadsel rond de duikboot wordt vergroot door de nog sluimerende vijandigheden van de koude oorlog, de verongelukte Koersk, de CIA en verschillende Russische belangengroeperingen. De populaire thrillerauteur die al veel titels op haar naam heeft staan, heeft dit boek samen met haar zoon -ook thrillerauteur- geschreven. Ze hanteren een vlotte pen hoewel de dialogen niet allemaal levensecht klinken. De spanning wordt voornamelijk opgeroepen omdat Hannah niet weet wie haar vrienden of vijanden zijn. Als zij door samenwerking met een van de Russen meer voor deze Rus gaat voelen, wordt haar taak nog gecompliceerder.

Specificaties

Nederlands | 9789046308172

Titel De opdracht
Auteur Iris Johansen
Secundaire auteur Sophie Brinkman ; Roy Johansen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, 2012
Overige gegevens 504 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Silent thunder. - Cop. 2008
ISBN 9789046308172
PPN 338543228
Genre thriller
Taal Nederlands