Spoken in de stal
Boek

Spoken in de stal (cop. 2011)/ Ruth Gellersen [tekst], Melanie Brockamp [ill. ; vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Er gebeuren steeds vreemdere dingen in de stal. Omdat Nina, Lotte en Emma bang zijn dat hun pony's in gevaar zijn, gaan ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Emma en de zusjes Nina en Lotte zijn vriendinnen en ponyliefhebbers. Samen spelen, rijden en de dieren verzorgen is één groot feest. Als ze worden dwarsgezeten door 'spookpiraten' weten ze niet goed wie hen lastigvalt, de voetballers of een jaloerse meidenclub uit hun klas. Door slim observeren worden de daders gepakt. Een herkenbaar gegeven, groepjes tegen elkaar. De pony's spelen een belangrijke rol en zijn aantrekkelijk voor liefhebbers. Een deel uit de serie 'De Ponygirls'*, waarin al vijf titels zijn verschenen. De tekst is vrij groot weergegeven, op helder wit papier met volledige interpunctie. De tekeningen in dunne zwarte lijnen zijn aquarel ingekleurd. Ze zijn vrolijk, eigentijds en passen bij de tekst, mede door de verschillende formaten. Ze verluchtigen het verhaal, waardoor ook minder goede lezers houvast vinden. Een herkenbaar verhaal dat vlot weg leest. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044731965

Titel Spoken in de stal
Auteur Ruth Gellersen
Secundaire auteur Evelyn Onink-Middelbeek ; Melanie Brockamp
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2011
Overige gegevens 68 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Nächtlicher Piratenspuk. - Esslingen : Schreiber. - (Die Ponygirls)
ISBN 9789044731965
PPN 33825837X
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ponygirls
Boek

De ponygirls (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Gellersen