De schone slaapster
Boek

De schone slaapster (cop. 2011)/ verteld door Clara Cleymans & Thomas Vanderveken, muz. van Tsjaikovski ; door het orkest van deFilharmonie ; [tekst Siska Goeminne ; ill. Tom Hautekiet]

Na honderd jaar slapen ontwaakt de Schone Slaapster. Maar waar is haar prins? Eigentijdse grappige bewerking in briefvorm van het sprookje 'Doornroosje'. Met collageachtige kleurenillustraties en cd met de vertelling en muziek van Tsjaikovsky. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze nieuwe versie van De Schone Slaapster/Doornroosje is de prinses al een tijdje wakker, terwijl het hele kasteel nog slaapt. Omdat zij zich erg eenzaam voelt, stuurt ze per postduif een brief aan de prins of hij wil komen. De moderne prins voelt daar aanvankelijk niet zoveel voor maar na een uitgebreide briefwisseling besluit hij toch te gaan en volgt een happy end. Dit buitengewoon originele en humoristische brievenboekje is de neerslag van een van de zondagmiddagconcerten die in Antwerpen georganiseerd worden voor kinderen en hun (groot)ouders. Op de bijgeleverde cd worden de brieven met veel smaak voorgelezen door de prinses en haar prins. Het geheel wordt uitvoerig omlijst met muziek van Tsjaikovski, suite opus 66a. Het vierkante boekje is mooi uitgegeven met illustraties waarin zwarte silhouetten zijn gecombineerd met gekleurde collages en bloempatronen. De tekst is grappig eigentijds met af en toe een Vlaams woord zoals Bompa maar dat wordt veklaard in de context. Leuke, moderne variatie op het bekende sprookje. In dezelfde opzet verschenen nog meer uitgaven, o.a. 'De notenkraker'* (2008) en 'Peter en de wolf' (2006). Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020988314

Titel De schone slaapster
Secundaire auteur Clara Cleymans ; Siska Goeminne ; Tom Hautekiet ; Steven Verhaert ; Petr Il'ic Cajkovskij
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens [31] p - ill - 16×16 cm - cd / [dirigent Steven Verhaert]
ISBN 9789020988314
PPN 338287132
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes