1000 woordjes Nederlands-Engels
Boek

1000 woordjes Nederlands-Engels (cop. 2011)/ [ill.: Bob Bampton ... et al., vert. naar het Engels Jens Dürkop ... et al. ; vert. uit het Duits: Ellen Hosmar ; red. Nederlandstalige uitg.: Vitataal]

Rond ruim dertig onderwerpen als familie, het lichaam, getallen en vervoer leer je de belangrijkste Engelse woorden. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 6 jaar; zelfstandig van ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Er zijn al heel wat boeken voor kinderen verschenen met belangrijke Engelstalige woordjes. Onderscheidt dit grote boek met gewatteerd omslag zich van soortgelijke boeken? Het begint, zoals in de meeste boeken met woorden uit de directe omgeving: huis, tuin, familie, kleding, het lichaam, vervoer e.d. Heel herkenbaar dus. Al de woorden zijn voorzien van kleine kleurige afbeeldingen. De vormgeving is druk, maar ziet er verzorgd uit. Helaas zit er geen register in het boek, dus dat betekent dat je de inhoudsopgave moet raadplegen om specifieke woorden terug te vinden. Ook zijn niet alle woorden even nuttig en praktisch. Woorden als kruisbes, rode aalbes of de sharonvrucht gebruik je niet echt dagelijks. Dat geldt ook voor groenten als mierikswortel en kikkererwten. Ook is de categorie 'Inheemse dieren' opgenomen. Veel kinderen zullen die aanduiding niet begrijpen. Kortom, dit boek onderscheidt zich niet echt van soortgelijke uitgaven maar is wel mooi verzorgd. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304387

Titel 1000 woordjes Nederlands-Engels
Uniforme titel Duizend woordjes Nederlands-Engels
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Bob Bampton ; Jens Dürkop ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 64 p - ill - 34 cm
Annotatie Vert. van: 1000 erste Wörter Englisch. - Schwager & Steinlein
ISBN 9789048304387
PPN 334045398
Rubriekscode Engels 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal