Zee van bloed
Boek

Zee van bloed (cop. 2011)/ Darren Shan, [vert. uit het Engels: Marce Noordenbos]

Larten Crepsley is lid van de Welpen: wilde, jonge vampiers die graag de boel op stelten zetten. Na een tijd krijgt Larten genoeg van dit leven en staat hij voor keuzes die zijn toekomst zullen bepalen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De vampier Larten Crepsley (12) is ongeveer 60 jaar vampier. Dat is kort voor een vampier. Hij is lid van de Welpen; jonge vampiers die tussen mensen leven en iedere nacht dronken worden. Na enkele jaren is hij het Welpenleven beu en moet hij kiezen wat hij verder wil. Hij gaat terug naar zijn leermeester om zijn opleiding te vervolgen, maar de onrust over zijn toekomst blijft. In dit tweede deel* van de vierdelige serie wordt ongeveer dertig jaar uit het leven van Larten beschreven. Het boek is opgebouwd uit vijf delen, die beginnen als er een nieuwe wending is in zijn leven. Elk deel heeft vier tot zeven hoofdstukken; in totaal zijn er 25. De ontwikkelingen gaan snel en met tijdssprongen. Het verhaal is daardoor oppervlakkig en mist diepgang. In het vijfde deel wordt een avontuur met meer detail beschreven en ontstaat spanning. Leuk detail: Larten ontmoet Bram Stoker, de auteur van Dracula. Minder ervaren lezers zullen het boek juist vanwege de chronologische opbouw (zinnen beginnen vaak met 'Toen') en de variatie door de snelle ontwikkelingen met plezier lezen. Goed leesbaar en heldere lay-out door de korte regels en ruime interlinie. Voor griezelfans vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026129216

Titel Zee van bloed
Auteur Darren Shan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, cop. 2011
Overige gegevens 220 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Ocean of blood. - London : HarperCollins Children's Books, cop. 2011. - (The saga of Larten Crepsley ; 2)
ISBN 9789026129216
PPN 334324270
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands