De allergie survivalgids
Boek

De allergie survivalgids ([2011])/ Nico De Braeckeleer, in samenw. met P. Gevaert ; [coördinatoren Marjolein Noé ... et al. ; ill.: Josine van Schijndel]

Heb je (voedsel)allergie, eczeem of astma? Informatie, adviezen en tips om hier goed mee om te leren gaan. Met grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Een nieuw zelfhulpboek voor kinderen met een allergie of astma in de reeks 'Survivalgidsen'*. Geschreven door een professioneel (kinderboeken)schrijver bijgestaan door een allergoloog. Het boekje oogt fleurig door de overzichtelijke lay-out met een oranje steunkleur en de kleine zwart-witte stripachtige tekeningen. Een aantal bladzijden zijn lastig leesbaar door de gekozen kleuren (o.a. wit op gele achtergrond). De inhoud is zeer volledig en geschreven in heldere, gemakkelijk te begrijpen taal. Het boek is gericht op zelfredzaamheid en bevat veel praktische tips. Elk hoofdstuk bevat een gedeelte fysiologie, pathologie, mogelijke behandelingen en raadgevingen voor de dagelijkse praktijk. Gekleurde kaders vermelden nuttige weetjes of geven ervaringen van lotgenoten weer. Elk hoofdstuk besluit met een quiz, bestaande uit meerkeuzevragen. Het eindigt met enkele persoonlijke verhalen van kinderen met een allergie. Ten slotte een aantal nuttige websites en een index. Een aanrader voor kinderen van ca. 10 tot 14 jaar met een allergie.

Specificaties

Nederlands | 9789059327795

Titel De allergie survivalgids
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur P. Gevaert ; Marjolein Noé ; Josine van Schijndel
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, [2011]
Overige gegevens 141 p - ill - 23 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789059327795
PPN 338550976
Rubriekscode 605.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Allergie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Allergie

Relaties/Serie

Survivalgidsen
Boek

Survivalgidsen (2007-...)

vol.
Uitgeleend