Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Theirs is the glory
DVD

Theirs is the glory (cop. 2011)/ dir. by Brian Desmond Hurst, prod. Castleton Knight

Reconstructie van de deelname van de parachutisten van de Britse 1e Luchtlandingsdivisie aan de Slag om Arnhem door nagespeelde scènes en historische opnames.

Aanwezigheid

Recensie

Dit Britse docudrama uit 1946 bestaat uit een mix van originele opnamen uit de Tweede Wereldoorlog van de voorbereidingen van operatie 'Market-Garden' in Engeland en de luchtlandingen in september 1944 rond Arnhem, én nagespeelde fragmenten van de strijd rond de brug. De opnamen werden in de zomer van 1945 gemaakt in de puinhopen van Arnhem en Oosterbeek. De reconstructie van de slag om Arnhem had vooral ten doel om het thuisfront te laten zien welke ontberingen de parachutisten hadden geleden en welke geweldige prestaties de Britse 1st Airborne Division ondanks de nederlaag had verricht. De sfeertekening wordt vooral bereikt door geen gebruik te maken van acteurs en studiosets maar te filmen in de daadwerkelijk door de oorlog vernielde stadsdelen van Arnhem en Oosterbeek. De film kan zich uiteraard niet meten met de speelfilm 'Een brug te ver' uit 1977, maar geeft wel een realistischer beeld van de gebeurtenissen en de opofferingen door de gewone soldaat. Zwart-witfilm, redelijke beeld- en geluidskwaliteit.

Specificaties

Engels

Titel Theirs is the glory
Uniforme titel Men of Arnhem
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brian Desmond Hurst
Type materiaal DVD
Uitgave [Beerzel] : Lime-Lights Pictures, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 80 min.) - zw/w., geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Alternatieve titel: Men of Arnhem - Videoversie van de documentaire: Groot-Brittannië : Gaumont British Picture Corporation, 1946
PPN 338548424
Rubriekscode 928.3
Taal Engels
Onderwerp algemeen Slag om Arnhem
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Slag om Arnhem