Bewustzijn als medicijn
Boek

Bewustzijn als medicijn vergroot je gezondheid, geluk en vitaliteit (cop. 2011)/ Gill Edwards, [vert. uit het Engels: Liesbeth Dullaert ... et al.]

Holistische verhandeling van een klinisch psychologe over de grote rol die bewustzijn kan spelen in een genezingsproces.

Aanwezigheid

Recensie

Een interessante en goed leesbare verhandeling over de rol die bewustzijn kan spelen in een genezingsproces. De auteur (o.a. 'Wilde liefde'*) is een Brits klinisch psychologe die in dit boek haar 30-jarige praktijk als docent psychosomatische geneeskunde samenvat. Ze noemt dit nieuwe gebied 'bewuste geneeskunde', waarbij niet het lichaam een ziekte huisvest, maar de geest of persoonlijkheid. Dit is voor velen nog controversieel (Karin Spaink noemde het in haar boek 'Het strafbare lichaam' 'de orenmaffia'), maar wordt voor steeds meer mensen meer aanvaardbaar. De kracht van dit boek in vergelijking met soortgelijke uitgaven is dat de auteur zelf van oorsprong geschoold is in de reguliere geneeskunde (oprichtster van de Conscious Medicine Circle, waarin allopathische en alternatieve doktoren samen evalueren), ze nogal wat wetenschappelijk/alternatief onderzoekswerk (kwantummechanica, psychologie, nieuwe biologie) en holistische geneesmethoden presenteert (energetische psychologie, energiegebaseerde genezing, lichaamswerk, bloesemremedie, huna-heling, sjamanisme), met aansprekende praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. Een must voor alle geïnteresseerden in de holistische geneeskunde (Dahlke). Met uitgebreide lijst noten en literatuur plus register.

Specificaties

Nederlands | 9789069639680

Titel Bewustzijn als medicijn : vergroot je gezondheid, geluk en vitaliteit
Auteur Gill Edwards
Secundaire auteur Liesbeth Dullaert
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Altamira, cop. 2011
Overige gegevens 380 p - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Conscious medicine. - London : Piatkus Books, cop. 2011
ISBN 9789069639680
PPN 334590507
Rubriekscode 604.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychosomatiek; Alternatieve geneeswijzen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychosomatiek