Onder mijn zolen!
Boek

Onder mijn zolen! verhalen van de Arabische opstand (2011)/ Marijn Kruk & Stefan de Vries, met bijdragen van Eduard Padberg e.a.

Journalistieke reportages en interviews over de politieke onrust en veranderingen in de Arabische landen in de loop van 2011.

Recensie

Reportages, interviews en portretten over en vanuit de landen waar de Arabische lente plaatsvond in 2011: Tunesië, Egypte, Jemen en Libië. Maar ook artikelen over Marokko, Algerije, Syrië en Frankrijk. Heel informatief en erg prettig verteld. De auteurs Marijn Kruk, correspondent bij Trouw en De Groene Amsterdammer, en Stefan de Vries, werkzaam voor RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio, zijn woonachtig in Parijs en reizen vaak naar Arabische landen. Ze bekijken de politieke situaties van alle kanten, interviewen interessante mensen en vragen hoe de toekomst er uit moet gaan zien. Opvallend veel interviews met Arabische vrouwen. Een heel actueel boek. Je wordt als lezer op een aangename manier goed geïnformeerd en bijgepraat. Met zwart-witfoto's en landkaartjes; achterin een kort literatuuroverzicht en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789080888067

Titel Onder mijn zolen! : verhalen van de Arabische opstand
Auteur Marijn Kruk
Secundaire auteur Eduard Padberg ; Stefan de Vries
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Utrecht : Bluebeard Publications, 2011
Overige gegevens 256 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Gedeeltelijk eerder verschenen in een andere vorm in De Groene Amsterdammer, Trouw, de Volkskrant en Het Financieele Dagblad - Met lit. opg., index
ISBN 9789080888067
PPN 333267346
Rubriekscode 929.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arabische lente
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Arabische lente