Bruin
Boek

Bruin overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Michael Dahl, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de kleur bruin in de wereld om ons heen voor? Met grote kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit grote fotoprentenboek staan voorbeelden van alledaagse dingen die de kleur 'bruin' hebben. Op grote foto's, die vaak twee pagina's beslaan, wordt het voorwerp in kwestie uitvergroot afgebeeld. In enkele regels tekst wordt iets verteld over 'kenmerken' van bruin, bijvoorbeeld 'bruin kun je schoppen' (met een foto van een rugbybal, maar in de tekst staat dat het een voetbal is) of 'bruin is smeuiig' (pindakaas). Bij een aantal staat in een bruin kader beknopte aanvullende informatie over het gekozen onderwerp. Achterin het boek staat een recept voor boetseerklei gemaakt van pindakaas. Opgenomen zijn een verklarende woordenlijst en een een register. Verder wordt verwezen naar enkele educatieve boektitels en internetsites; allemaal nogal willekeurig gekozen en voor een dun kijkboek niet echt noodzakelijk. Van de twaalf gekozen voorwerpen hebben vier betrekking op (zoet) eten (een brownie, dikgesmeerde pindakaas, chocolade-ijs, chocolademelk), en op het omslag staat een doorsnede van een 'candy bar'. Dit verzorgde fotoprentenboek uit de serie 'Kleuren'* ziet er aantrekkelijk uit en kan gebruikt worden in educatieve situaties met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669462

Titel Bruin : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Michael Dahl
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Brown. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669462
PPN 338267727
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bruin
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren