Zwart
Boek

Zwart overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Michael Dahl, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de 'kleur' zwart in de wereld om ons heen voor? Met grote zwart-wit- en kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven grote uitgave in de reeks 'Kleuren'*. In deze reeks wordt aandacht geschonken aan hoofdkleuren (primaire kleuren) en bijkleuren en hoe die in de wereld om ons heen voorkomen. In dit deel is er aandacht voor de 'kleur' zwart. De informatie wordt aangereikt via realistische, grote (merendeel) zwart-witfoto's. De illustraties zijn pakkend en trefzeker. Onder en bij elke prent wordt, gedrukt in een heel groot lettertype, in kernachtige zinnen de belangrijkste informatie verteld. In zwarte blokken wordt in witte letters iets speciaals verteld over het thema of het onderwerp van de gebruikte afbeelding. De inhoud vergt van de jongsten een bepaald niveau van leesvaardigheid. Zo is er in woord en beeld o.a. aandacht voor zwarte potaarde, een zonnebril met zwart (donker) glas, een zwart hondje, zwarte autobanden, een rij dominosteentjes en een zwarte poes. Ervaren, beleven, leren en begrijpen wordt ook in deze uitgave op gevarieerde wijze gestimuleerd door afbeeldingen die de 'kleur' zwart centraal stellen. De van oorsprong Engelstalige eenvoudige uitgave heeft een register, woordenlijst en verwijzingen naar websites en een boek. Tot slot wordt uitgelegd hoe je kleuren mengt. Wat eenvormige reeks, maar toch informatief. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669400

Titel Zwart : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Michael Dahl
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Black. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669400
PPN 338267875
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren