Blauw
Boek

Blauw overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de kleur blauw in de wereld om ons heen voor? Met grote kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit vrij grote boek toont op spreads in grote ongekaderde kleurenfoto's aspecten van de kleur blauw. We zien een blauwe lucht, een blauwe walvis (lijkt er in de verste verte niet op!) bosbessen, een gifkikker, een vlinder en een vogel, een petje, een rozet en jeans en natuurlijk een gezicht met blauwe ogen. We lezen stukjes tekst in een kader en bijschriften in (grote) 24-puntsletters. Daarbij wordt verteld dat blauw helder, sappig, sterk, warm en sportief is. Ook leren we hoe we de kleur blauw kunnen maken en worden we aangezet dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Het geheel draagt een onmiskenbaar Amerikaans karakter (een blauwe brievenbus!?). Achterin staat een verklarend woordenlijstje voor zeven zeer willekeurig gekozen woorden, een drietal websites waarop kleurplaten staan en een verwijzing naar een spelletje met kleuren. Het boek sluit af met een wat overbodig alfabetisch register dat wel kan helpen het fenomeen 'register' te begrijpen. Het boek is bedoeld voor ca. 4-6 jarigen. Zelf lezen zal niet gaan. Gelukkig zal hun daardoor de kapitale fout in de werkwoordspelling op pagina 18 niet opvallen. Maakt deel uit van de serie 'Kleuren'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669424

Titel Blauw : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Blue. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669424
PPN 338267018
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Blauw
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren