Geel
Boek

Geel overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de kleur geel in de wereld om ons heen voor? Met grote kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit vrij grote boek toont in ongekaderde kleurenfoto's, verspreid over twee pagina's, alledaagse dingen die de kleur geel hebben. Voorwerpen e.d. zijn uitvergroot en niet altijd geheel afgebeeld. Het betreft o.a. Franse mosterd, een zonnebloem, citroen, een eidooier en een gele helm. Hierbij staan een of twee zinnen in een opvallend grote en onregelmatige groene letter. Onder meer wordt verteld dat geel vaak veiligheid betekent (helm), warm en levendig is (kuikens) en zorgt dat regendruppels niet op je haar terecht komen (regenkap). In gele kaders staat telkens iets speciaals, maar niet altijd zinvols, over het afgebeelde thema, zoals dat bijen honing maken, een potlood van hout is gemaakt en geel ons soms de juiste weg laat kiezen op de snelweg. Tot slot wordt vermeld hoe je kleuren kunt mengen en welke kleuren je met de kleur geel kunt maken. Achterin staan een verklarende woordenlijst en een voor een dergelijk dun kijkboek niet echt noodzakelijk register. Verder wordt verwezen naar twee boeken over kleuren en geel voedsel en enige internetsites over kleuren. Dit verzorgde fotoprentenboek uit de serie 'Kleuren'* ziet er aantrekkelijk uit en kan gebruikt worden in onder andere educatieve situaties met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669455

Titel Geel : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Yellow. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669455
PPN 338267565
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geel
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren