Paars
Boek

Paars overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de kleur paars in de wereld om ons heen voor? Met grote kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In de serie 'Kleuren'* een boek over de kleur paars, waarin de hoofdstukken paars in de natuur, in andere situaties en hoe maak je de kleur paars opgenomen zijn. Zo komen bloemen, planten, groente, vruchten (een aubergine met bril), jam en ook allerlei voorwerpen als boemerang, muts en limonade aan de orde. Er worden ook eigenschappen als leuk, gek, zoet en verkoelend aan gekoppeld. Op iedere spread is een kleurenfoto van een voorwerp afgebeeld, met daarbij een korte zin, in een groot en speels lettertype en paars afgedrukt. In een paars kader wordt extra informatie gegeven. Op de laatste spread wordt uitgelegd hoe je paarse yoghurt maakt met voedselkleurstof. De keuze van de voorwerpen lijkt erg willekeurig, net als de woorden in de woordenlijst: boemerang, was (een olieachtige en vettige substantie), koning en rijpen. Bevat ook een register en verwijzingen naar vijf websites en een boek. Een kijkboek voor jonge kinderen vanaf ca. 4 jaar, voor wie de tekst en de keuze van de voorwerpen niet altijd passend zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789055669431

Titel Paars : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Purple. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669431
PPN 338266879
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paars
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren