Rood
Boek

Rood overal om ons heen zien we kleuren (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer .. et al.]

Waar en hoe komt de kleur rood in de wereld om ons heen voor? Met grote kleurenfoto's, weetjes en een activiteit om kleuren te mengen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit vrij grote boek toont in ongekaderde kleurenfoto's, verspreid over twee pagina's, alledaagse dingen die de kleur rood hebben. Voorwerpen e.d. zijn uitvergroot en niet altijd geheel afgebeeld. Het betreft o.a. een roos, model van een brandweerauto, aardbeien, rode regenlaarzen, rode krullen en een kardinaalsvogel (knuffelbeest). Hierbij staan een of twee zinnen in een opvallend grote en onregelmatige rode letter. Onder meer wordt verteld dat rood lekker is om in te happen (appel), doornen heeft (rozen) en je voor een rood verkeersbord halt moet houden. In rode kaders staat telkens iets speciaals, maar niet altijd zinvols, over het afgebeelde thema, zoals over waarom brandweerauto's rood zijn en wat voor soorten haar er zijn. Tot slot wordt vermeld hoe je kleuren kunt mengen en hoe je rode glazuur maakt. Achterin staan een verklarende woordenlijst en een voor een dergelijk dun kijkboek niet echt noodzakelijk register. Verder wordt verwezen naar twee boeken over kleuren en rood voedsel en enige internetsites over kleuren. Dit verzorgde fotoprentenboek uit de serie 'Kleuren'* ziet er aantrekkelijk uit en kan gebruikt worden in onder andere educatieve situaties met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669448

Titel Rood : overal om ons heen zien we kleuren
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Red. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Colors)
ISBN 9789055669448
PPN 338267492
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rood
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren