1.000.000 mangafiguren
Boek

1.000.000 mangafiguren alles wat je nodig hebt om een digitale mangawereld te creëren (cop. 2011)/ Yishan Li, met Yishan Studio en Andrew James ; vert. uit het Engels voor Textcase: Sarin Nicole Roquas]

Ontwerp zelf allerlei mangafiguren op de computer door reeksen hoofden, boven- en onderlichamen met elkaar te combineren. Met stapsgewijze uitleg, illustraties in kleur en zwart-wit en voorbeelden op cd-rom. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De Nederlandstalige editie van dit instructieboek is inclusief cd-rom (Windows XP, Mac OS x of latere versie) met 300 sjablonen van hoofden, boven- en onderlichamen die zelf te combineren zijn. De handleiding start met een inleiding op de geschiedenis van manga. Hierna wordt ingegaan op het gebruik van boek en cd, het ontwerpen van figuren, opslaan en afdrukken. Daarna volgen hoofdstukken over het maken van digitale manga, benodigdheden (let op: Photoshop 7, Photoshop Elemens of Paint Shop X of latere versie vereist), technieken, inkleuren, schaduw en achtergrond maken. Onderwerpen worden geïnstrueerd met tekst en illustratie in min. 4 tot max. 9 stappen. Tot slot volgen voorbeelden van figuren in diverse stijlen: eigentijdse shoujo (meisjes), shonen (jongens), actie- en avontuurfiguren, glamour- en modemeisjes en sciencefiction- en fantasypersonages. Over het algemeen een duidelijk te volgen stappenboek, doch enige ervaring met digitale tekenprogramma's is handig. De kant en klare figuren zijn niet geschikt voor diegenen die gewend zijn eigen digitale creaties ontwerpen. Door het simpele digitale programma van sjablonen onderscheidt dit boek met cd-rom zich van professionelere instructie/inspiratieboeken. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089980762

Titel 1.000.000 mangafiguren : alles wat je nodig hebt om een digitale mangawereld te creëren
Uniforme titel Een miljoen mangafiguren
Auteur Yishan Li
Instelling /Yishan Studio, Peking
Secundaire auteur Andrew James ; Sarin Nicole Roquas
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2011
Overige gegevens 128 p - ill - 24 cm - cd-rom
Annotatie Vert. van: One million manga characters. - The Ilex Press, cop. 2010
ISBN 9789089980762
PPN 338195432
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Striptekenen; Computerkunst
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen