Frozen planet. [1]
DVD

Frozen planet. [1] (cop. 2011)/ nar. by David Attenborough, prod.: Vanessa Berlowitz ... [et al.]

Natuurserie over de ongerepte schoonheid van de poolgebieden tijdens de verschillende jaargetijden en het leven van mensen, dieren en planten.

Aanwezigheid

Recensie

Indrukwekkende BBC-natuurserie over het noordpool- en zuidpoolgebied op vier dvd's. In zes afleveringen van een uur zien we na een introductie, hoe de ongerepte schoonheid van de gebieden tijdens de jaargetijden verandert en het leven van mensen, dieren en planten zich heeft aangepast aan de vaak barre weersomstandigheden. In de extra aflevering 'On thin ice' onderzoekt David Attenborough, die ook de serie presenteert, het effect van de klimaatverandering op het leven van mensen en dieren in deze streken. Verder bevat de dvd-set zes mini-documentaires over het maken van de beelden en de vaak extreme omstandigheden waaronder de cameramannen te werk gaan. Deze bijzondere natuurserie bevat vooral vele spectaculaire en prachtige opnamen. Het maken kostte dan ook 28 miljoen dollar. Anton Slotboom (29-11-'11): 'Het resultaat is dan ook verbluffend. De beelden in Frozen Planet zijn zelfs zó mooi dat ze niet zelden ontroeren. Life was al verbazingwekkend, maar Frozen Planet is nóg mooier. Dit is de top van de natuurprogramma's, een cadeautje voor de kijker.' Naar keuze ook Nederlands gesproken. De serie is uitgezonden* door de EO met hele hoge kijkcijfers.

Specificaties

Engels

Titel Frozen planet. [1]
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Attenborough
Type materiaal DVD
Uitgave [London] : BBC Worldwide, cop. 2011 - [London] : 2 Entertain [dist.]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ca. 6 uur, 30 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 1 tekst (23 p.) - Onbekend - Onbekend
Annotatie Engels, Nederlands en Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld. - Label vermeldt: BBC Earth - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : BBC [etc.], 2011 - Bevat: Disc 1: 1. To the ends of the Earth ; 2. Spring ; Disc 2: 3. Summer ; 4. Autumn ; Disc 3: 5. Winter ; 6. The last frontier ; Disc 4: Bonus: Frozen planet: on thin ice ; The making of Frozen planet
PPN 339152524
Rubriekscode 578.8
Taal Engels
Onderwerp algemeen Poolgebieden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Poolgebieden

Relaties/Serie

Frozen planet
DVD

Frozen planet (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend