De magie van ons zonnestelsel
Boek

De magie van ons zonnestelsel (cop. 2011)/ Brian Cox & Andrew Cohen, vert. [uit het Engels] door Govert Schilling ; [red.: Vitataal tekst & redactie]

Bespreking van de zon, ons planetenstelsel, de mogelijkheid van leven op andere planeten en het bemande en onbemande ruimteonderzoek.

Aanwezigheid

Recensie

'Wonders of the solar system'* is een vijfdelige BBC-documentaire uit 2010, die in 2011 met Nederlandse ondertitels is uitgezonden. De serie wordt alom geroemd. Dit gelijknamige boek vertelt nog eens het hele verhaal, met prachtige foto's in kleur. De auteur, de jonge hoogleraar Brian Cox, is deeltjesfysicus. Hij verstaat de kunst om mensen te verwonderen en interesse te wekken voor elke tak van wetenschap die zich bezighoudt met aarde en heelal. Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken. Na een inleiding wordt de zon besproken, daarna uitvoerig ons planetenstelsel (inclusief de aarde), en tenslotte de mogelijkheid van leven op andere planeten. Het bemande en onbemande ruimteonderzoek komt uitgebreid aan de orde. Het boek legt, net als in de televisieserie, de nadruk op het fascinerende en het betoverende van de werelden om ons heen. Foto's en tekst tonen ook de plekken op aarde die interessante geologische of astronomische betekenis hebben, en door Cox werden bezocht. Een interessant en boeiend boek, ook voor hen die de televisieserie niet hebben gezien. Met register. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789059564046

Titel De magie van ons zonnestelsel
Auteur Brian Cox
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Govert Schilling ; Andrew Cohen
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine, cop. 2011
Overige gegevens 256 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Wonders of the solar system. - London : HarperCollins, cop. 2010
ISBN 9789059564046
PPN 332619281
Rubriekscode 552
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zonnestelsel
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Zonnestelsel