Beetje moeilijker origami
Boek

Beetje moeilijker origami (cop. 2011)/ Chris Alexander, [vert. uit het Engels: Sietske Hoogenboom ; foto's: Karon Dubke ... et al.]

Hoe vouw je acht wat moeilijkere modellen, waaronder een waterbom, goudvis of pinguïn? Met stapsgewijze uitleg met kleurentekeningen en kleurenfoto van het eindresultaat. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Derde deel van een serie van vier* over de kunst van het vouwen, waarbij elk volgend deel moeilijker modellen bevat. In dit deel staan, na de inleiding en uitleg over de vouwsymbolen meer ruimtelijke modellen, zoals de waterbom en een doosje, maar ook een modulaire decoratie, gevormd uit meerdere identieke figuren. De acht getoonde werken zijn traditioneel, op een eigen ontwerp (een goudvis) van de auteur na. Voor het overige gelijk aan opbouw als de andere delen: duidelijk puntsgewijs met stap-voor-stap kleurentekeningen en tekst in grote letter. In grote kleurenfoto's worden de vouwwerken getoond. Het oblong boek sluit af met leuke weetjes, een woordenlijst, register, verwijzing naar boeken en internetsites. Daarnaast wordt verwezen naar het volgende deel. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar om zelfstandig of met wat hulp aan de slag te gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789055667147

Titel Beetje moeilijker origami
Uniforme titel Origami Beetje moeilijker
Auteur Chris Alexander
Secundaire auteur Sietske Hoogenboom ; Karon Dubke
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 22×25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Sort-of-difficult origami. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2009. - (Snap books. Origami)
ISBN 9789055667147
PPN 338277641
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Origami
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Origami