Hiphop dansen
Boek

Hiphop dansen (cop. 2011)/ Kathryn Clay, [vert. uit het Engels: Ada Kuijstermans ; foto's: Karon Dubke ; met medew. van Anette Wijdom]

Hiphoppers maken coole bewegingen. Kennismaking met deze dansvorm via paginagrote kleurenfoto's en enige regels tekst. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Vaak zijn jonge kinderen dol op dansen. In dit oblong boek staat hiphop dansen centraal. In vier hoofdstukken wordt uitgelegd wat hiphop dansen is, wat hiphop dansers dragen en hoe deze 'coole' danspasjes eruit zien. In het laatste hoofdstuk wordt de lezer uitgenodigd om ook te gaan hiphop dansen. Opvallend zijn de mooie paginagrote kleurenfotos, waarvan de meeste iets meer dan een hele pagina beslaan. Op de foto's zijn zowel jongens als meisjes in actie te zien. Soms is dat een kind, soms zijn het meer kinderen. Op de linkerpagina staat de tekst van maximaal drie regels in een grote letter tegen een lichtgroene achtergrond. Deze is zeer enthousiasmerend en laat zich goed voorlezen. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt; ze zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Behalve een inhoudsopgave zijn aanwezig een register en een verwijzing naar een boek (van de uitgever zelf) en twee Nederlandstalige internetsites. Maakt deel uit de serie 'Dansen'*. Dit is voor kinderen een van de weinige boeken over hiphop dansen. Uiteraard leer je dansen niet uit een boekje. Wel geschikt als kennismaking of als herkenning als kinderen al op hiphop dansen zitten. Om voor te lezen en te bekijken vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669301

Titel Hiphop dansen
Auteur Kathryn Clay
Secundaire auteur Ada Kuijstermans ; Karon Dubke ; Anette Wijdom
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 24 p - ill - 24×29 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Hip-hop dancing. - Mankato, MN : Capstone Press, 2010. - (Pebble Plus. Dance, dance, dance)
ISBN 9789055669301
PPN 33827801X
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hiphop
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Hiphop

Relaties/Serie

Dansen
Boek

Dansen (2011)

vol.
Uitgeleend