Jazz-ballet
Boek

Jazz-ballet (cop. 2011)/ Kathryn Clay, [vert. uit het Engels: Ada Kuijstermans ; foto's: Karon Dubke ; met medew. van Anette Wijdom]

Jazzdansers springen en bewegen op vrolijke muziek. Kennismaking met jazzballet via paginagrote kleurenfoto's en enige regels tekst. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vaak zijn jonge kinderen dol op dansen. In dit oblong boek staat jazzballet centraal. In vier hoofdstukken wordt uitgelegd wat jazzballet is, wat jazzdansers dragen en hoe deze danspasjes eruit zien. In het laatste hoofdstuk wordt de lezer uitgenodigd om ook te gaan jazzdansen. Opvallend zijn de mooie paginagrote kleurenfotos, waarvan de meeste iets meer dan een hele pagina beslaan. Op de foto's zijn drie meisjes en een jongen in actie te zien. Soms is dat een kind, soms zijn het alle kinderen. Op de linkerpagina staat de tekst van maximaal drie regels in een grote letter tegen een gele achtergrond. Deze is zeer enthousiasmerend en laat zich goed voorlezen. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt; ze zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Behalve een inhoudsopgave zijn aanwezig een register en een verwijzing naar een boek (van de uitgever zelf) en twee Nederlandstalige internetsites. Maakt deel uit de serie 'Dansen'*. Dit is voor kinderen een van de weinige boeken over jazzballet. Uiteraard leer je dansen niet uit een boekje. Wel geschikt als kennismaking of als herkenning als kinderen al op jazzballet zitten. Om voor te lezen en te bekijken vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669325

Titel Jazz-ballet
Auteur Kathryn Clay
Secundaire auteur Ada Kuijstermans ; Karon Dubke ; Anette Wijdom
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 24 p - ill - 24×29 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Jazz dancing. - Mankato, MN : Capstone Press, 2010. - (Pebble Plus. Dance, dance, dance)
ISBN 9789055669325
PPN 338280685
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jazzballet
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Ballet

Relaties/Serie

Dansen
Boek

Dansen (2011)

vol.
Uitgeleend