Tapdansen
Boek

Tapdansen (cop. 2011)/ Kathryn Clay, [vert. uit het Engels: Ada Kuijstermans ; foto's: Karon Dubke ; met medew. van Anette Wijdom]

Tapdansers tikken met hun voeten op de vloer. Kennismaking met deze dansvorm via paginagrote kleurenfoto's en enige regels tekst. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Informatief boek voor jonge kinderen over tapdansen. In vier hoofdstukken wordt uitgelegd wat tapdansen is, wat tapdansers dragen en hoe mooie danspasjes eruit zien. In het laatste hoofdstuk wordt de lezer uitgenodigd om ook te gaan tapdansen. Het boek is voorzien van mooie paginagrote kleurenfotos waarvan de meeste iets meer dan een hele pagina beslaan. De tapdansers zijn vier allochtone kinderen. Soms is dat een kind, soms zijn het alle kinderen. Op de linkerpagina staat de vier- tot zesregelige tekst. Deze is zeer enthousiasmerend en laat zich goed voorlezen. Voor in het boek is een inhoudsopgave opgenomen en achterin, ondanks de beperkte tekst, een register. Het boek is tevens voorzien van een verklarende woordenlijst en een verwijzing naar een boek en drie Nederlandstalige internetsites (waaronder die van Junior Songfestival 2009 winnaar Ralf Mackenbach). Op het uitnodigende omslag staan drie kinderen in tapdanskleding. Maakt deel uit de serie 'Dansen'*, waarin ook uitgaven verschenen over hiphop dansen, klassiek ballet en jazzballet. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669332

Titel Tapdansen
Uniforme titel Tap-dansen
Auteur Kathryn Clay
Secundaire auteur Ada Kuijstermans ; Karon Dubke ; Anette Wijdom
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 24 p - ill - 24×29 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Tap dancing. - Mankato, MN : Capstone Press, 2010. - (Pebble Plus. Dance, dance, dance)
ISBN 9789055669332
PPN 338282351
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tapdansen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Dansen

Relaties/Serie

Dansen
Boek

Dansen (2011)

vol.
Uitgeleend