Nova Zembla
Boek

Nova Zembla liefde bevriest nooit (2011)/ naar het filmscenario van Hugo Heinen en Reinout Oerlemans, geschreven door Dick van den Heuvel

De legendarische reis van de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die leidde tot de overwintering op het ijskoude Nova Zembla in 1596/1597, gezien door de ogen van de jonge scheepstimmerman Gerrit de Veer.

Aanwezigheid

Recensie

Verhaal naar de film 'Nova Zembla' (2011), geregisseerd door Reinout Oerlemans. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde, legendarische reis van de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die in de zestiende eeuw op zoek naar de 'Noordoostelijke Doorvaart' (een kortere weg naar India en China) op het ijskoude Nova Zembla stranden en daar noodgedwongen overwinteren. Door het dagboek van scheepstimmerman Gerrit de Veer weten we wat zich op die reis en tijdens de overwintering heeft afgespeeld. Gerrit de Veer speelt de hoofdrol in dit verhaal, hij is de assistent van de bekende dominee en cartograaf Petrus Plancius en verliefd op diens mooie dochter Catharina. Plancius, initiatiefnemer van de ontdekkingsreis, besluit Gerrit mee te sturen op de expeditie om te zien of hij de liefde van zijn dochter waard is. Vlot geschreven, makkelijk leesbaar en toegankelijk verhaal over de avontuurlijke reis en overwintering en over de liefde tussen Gerrit en Catharina. Op de voorkant een afbeelding van de film. De auteur verboekte ook de film De hel van '63, schreef scripts voor tv-series als Missie Warmoesstraat (Cas Wulffs), Russen en Van Spijk, en een aantal detectiveverhalen. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789048813193

Titel Nova Zembla : liefde bevriest nooit
Auteur Dick van den Heuvel
Secundaire auteur Hugo Heinen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Carrera, 2011
Overige gegevens 221 p - 20 cm
Annotatie Op omslag: Naar een film van Reinout Oerlemans
ISBN 9789048813193
PPN 335922996
Genre historische roman
Thematrefwoord Ontdekkingsreizen ; Overleven ; Nova Zembla; 16e eeuw
Taal Nederlands