Kom mij tegemoet
Boek

Kom mij tegemoet roman (cop. 2011)/ Maureen Lang, vert. [uit het Engels] door Connie van de Velde-Oosterom

In 1918, na afloop van de Eerste Wereldoorlog, keert een Duitse soldaat terug naar München, waar hij op verzoek van haar ouders op zoek gaat naar een oude vriendin.

Recensie

1918: Christof Brecht reist diep ontgoocheld af naar München. De Grote Oorlog is afgelopen, maar echte vrede en voorspoed zijn nog ver te zoeken. In München gaat hij op zoek naar Annaliese om haar mee terug te nemen naar haar ouders. Dan blijkt dat Annaliese woordvoerster is geworden van een socialistische groepering. Samen met leider Jürgen strijdt ze vurig voor gelijkheid van iedereen. Wie van de mannen zal uiteindelijk haar hart winnen? Dit derde deel in de serie over de Grote Oorlog is goed zelfstandig te lezen. De schrijfster weet een onbekend stukje politieke geschiedenis in de schijnwerpers te zetten. Ze baseert haar roman op enkele waargebeurde feiten en personages. Haar realistische weergave van de bittere armoede na de oorlog, de ongelijkheid tussen de burgers en de opkomst van het communisme, gecombineerd met een levendige schrijfstijl maken het tot een vlot leesbaar verhaal. Haar hoofdpersonen zijn geen sterke helden, maar kwetsbare mensen vol hoop voor de toekomst. Mooi afsluitend deel van deze serie. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029705240

Titel Kom mij tegemoet : roman
Auteur Maureen Lang
Secundaire auteur Connie van de Velde-Oosterom
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, cop. 2011
Overige gegevens 368 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Springtime of the spirit. - Carol Stream, IL : Tyndale House, cop. 2011 - Vervolg op: Verbreek de stilte
ISBN 9789029705240
PPN 338290567
Genre romantische verhalen - protestants milieu
Taal Nederlands