De moordenaars
Boek

De moordenaars (2011)/ Raymond E. Feist, [vert. uit het Engels: Richard Heufkens]

Als Krondor wordt geplaagd door een serie moordaanslagen, laat prins Arutha zijn meesterspion uitzoeken wat er aan de hand is.

Aanwezigheid

Recensie

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het verraad', het eerste boek van de 'Krondor-trilogie'. Het aan de kust van de Bitterzee gelegen Krondor, de hoofdstad van Midkemia, wordt geteisterd door een reeks moordaanslagen. Prins Arutha geeft zijn meesterspion opdracht te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit is een avonturenverhaal, gezet in de onderwereld. Door het dunne laagje magie valt het onder de fantasy, maar dat is feitelijk toeval. Er is in deze rivaliteitsoorlog tussen twee concurrerende bendes veel actie en geweld. Het plot is rechtlijnig en ongecompliceerd, het taalgebruik vergt weinig inspanning. Door de grote populariteit van deze auteur, bekend van de serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring', zal ook deze roman een groot publiek aanspreken. Voorin staat een kaartje van Midkemia. Vergelijkbaar met werk van Terry Brooks, Robert Jordan en Terry Goodkind. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022555040

Titel De moordenaars
Auteur Raymond E. Feist
Secundaire auteur Richard Heufkens
Type materiaal Boek
Editie 9e dr;
Uitgave Amsterdam : MYNX, 2011
Overige gegevens 350 p - krt - 23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M fantasy, 2000 - Vert. van: Krondor : the assassins. - Cop. 2000. - Oorspr. uitg.: London : Voyager, 1999. - (The Riftwar legacy ; b. 2)
ISBN 9789022555040
PPN 327947055
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Krondor
Boek

Krondor (2000-...)

vol. b. 2
Uitgeleend
Raymond E. Feist