Slaap nu, Ninette
Boek

Slaap nu, Ninette slaapliedjes van bij ons (cop. 2011)/ verz. door Bas Bogaerts en Eva Schampaert [tevens auteurs], met ill. van Julie Tavernier ; [concept: Playing the Past]

Liedteksten van ruim twintig liedjes uit Vlaanderen en Nederland, die zowel in hun traditionele vorm als in een eigentijdse bewerking op de cd zijn te beluisteren.Liedteksten van ruim twintig slaapliedjes uit Vlaanderen en Nederland. Op de cd is zowel het traditionele liedje te horen als een eigentijdse bewerking. Met collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij groot vierkant boek met slaapliedjes gevonden in Nederland en Vlaanderen afkomstig uit zo'n twintig landen. Vervolg op 'Ninna Oh' (2010)* dat voortkomt uit het project 'Lullabies, a journey through common heritage'. Archeoloog Bas Bogaerts en danser/muzikant Eva Schampaert gingen op zoek naar voorbeelden van dit culturele erfgoed. Met muzikale bewerkingen op de bijgeleverde cd van onder meer de vrouwengroep Zap Mama, Paola Marquez en El sur. De weergave van sommige liedjes in het Engels, Spaans of in een van de Afrikaanse talen onderstreept in feite het grootste belang van slaapliedjes: een eerste kennismaking met taal(klanken) op zich en met de kleur van de stem van mama of papa. Dat de woorden soms oubollig of niet te begrijpen zijn, is minder relevant. Hier en daar is er sprake van eenvoudig eindrijm (zoals abcb en aabbcc). De sfeer van de liedjes varieert van rustgevend tot levendig en speels; soms ondersteund door muziekinstrumenten. De liedteksten zijn opgenomen in het boek binnen of naast de kleurgevoelige kunstzinnige illustraties. Collages van postzegels, ansichtkaarten, oude familiekiekjes en stukjes plakband ondersteunen de sfeer van een soort (baby)plakboek. Verzorgde uitgave. Nostalgie voor volwassenen; daarnaast geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020998917

Titel Slaap nu, Ninette : slaapliedjes van bij ons
Auteur Bas Bogaerts ; Eva Schampaert
Secundaire auteur Julie Tavernier
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens [45] p - ill., portr - 25×25 cm - cd
ISBN 9789020998917
PPN 338551360
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes