Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Witte wieven en elfen
Boek

Witte wieven en elfen fluisteringen uit de andere wereld (cop. 2011)/ Ruud Borman, [foto's John Webster ... et al.]

De auteur legt verband tussen enkele archeologische vondsten in Nederland, Groot-Brittannië en Ierland en geeft zo een indruk van de voorgeschiedenis van Nederland.

Aanwezigheid

Recensie

We kennen allen de hunebedden in Drente en de verhalen daaromheen. De auteur/archeoloog heeft een studie gemaakt van de hunebedden in Nederland en de oude volksvertellingen van witte wieven en elfen uit de streken in die gebieden. Op een reis naar Zuid-Engeland bezocht hij Stonehenge en vele andere megalithische steenformaties en als archeoloog had hij ook ingang tot de diverse musea en ontdekte hij dat oude opgravingen verband hielden met het gevonden materiaal in Nederland en verder West-Europa. Op latere reizen door Engeland, Schotland, Wales en Ierland was hij steeds weer gefascineerd door de onderlinge overeenkomst. Beschreven worden de vele reizen die hij als onderzoeker heeft ondernomen en vooral ook de indruk die het op hem heeft achtergelaten met aandacht voor de mythische sfeer van de bezochte gebieden. Voorzien van vele kleurenfoto's. Het boek licht weer een tipje van de sluier op van het verre verleden en de oorsprong van oude verhalen. Gedrukt in twee kolommen in een kleine letter.

Specificaties

Nederlands | 9789077408902

Titel Witte wieven en elfen : fluisteringen uit de andere wereld
Auteur Ruud Borman
Type materiaal Boek
Uitgave Geesteren : A3, cop. 2011
Overige gegevens 139 p - ill., krt - 23 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789077408902
PPN 334136741
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Elfen; Ierland; Cultuurgeschiedenis ; Witte wieven; Cultuurgeschiedenis ; Elfen; Groot-Brittannië; Cultuurgeschiedenis
Trefwoord Gelderland
Achterhoek
Aalten
Arnhem
Eefde
Epse
Hummelo
Lochem
Nunspeet
Volksverhalen
Witte Wieven
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Spoken