Rechthoeken
Boek

Rechthoeken overal om ons heen zien we rechthoeken (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer ... et al. ; ill.: Angi Gahler ... et al.]

Wat is een rechthoek, wat kun je ermee doen en waar kun je ze vinden? Met grote kleurenfoto's van rechthoekige voorwerpen zoals een geldbiljet en een vlakgum. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

In de serie 'Modellen'* leren kinderen vormen ontdekken en herkennen uit hun eigen omgeving. Dit deel behandelt rechthoeken aan de hand van alledaagse voorwerpen. De foto's over twee bladzijden tonen kleurrijke close-upbeelden van onder meer een vlakgum, liniaal, speelkaart, verjaardagskaart, geldbiljet, piano en een luchtbed. Deze voorwerpen komen opvallend goed uit tegen de helder gekleurde achtergrond. In een eenvoudige tekst van één zin - gedrukt in grote witte of zwarte letters - wordt iets vermeld over elk voorwerp dat een rechthoekige vorm heeft. Soms staat in zwartomkaderde gekleurde rechthoeken meer informatie over deze voorwerpen. Af en toe krijgt de lezer opdracht om iets te tellen of aan te wijzen. Het boek sluit af met de doe-opdracht om een stad van rechthoeken te maken. Voorin staat summiere informatie voor ouders en leerkrachten. Aanwezig zijn verder een verklarende woordenlijst, een register en verwijzingen naar boekjes en weblinks over vormen. Het afgebeelde verkeersbord komt, in een rechthoekige vorm, niet in Nederland voor. Verzorgde uitgave in groot formaat, geschikt voor gebruik op school en thuis. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669363

Titel Rechthoeken : overal om ons heen zien we rechthoeken
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer ; Angi Gahler
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Rectangles. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Shapes)
ISBN 9789055669363
PPN 338269622
Rubriekscode 514
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rechthoeken
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Vormen