Vierkanten
Boek

Vierkanten overal om ons heen zien we vierkanten (cop. 2011)/ Sarah Schuette, [vert. uit het Engels: W. Khontrong ; foto's: Gary Sundermeyer ... et al. ; ill.: Angi Gahler ... et al.]

Wat is een vierkant, wat kun je ermee doen en waar kun je ze vinden? Met grote kleurenfoto's van vierkante voorwerpen zoals een handdoek en en een boterham. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Grote uitgave in de reeks 'Modellen'*, die inzoomt op diverse meetkundige figuren. De informatie is uitermate concreet. Grote realistische kleurenfoto's vormen het decor voor een eenvoudige begeleidende tekst in een grote letter. De illustraties zijn herkenbaar uit het dagelijkse leven en komen pakkend en trefzeker over. In kernachtige zinnen wordt de belangrijkste informatie verteld. Soms staat er enige extra uitleg in een gekleurd vierkant kader; vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. De inhoud spreekt illustratief voor zich, maar vergt van jonge kinderen een bepaald niveau van 'leesvaardigheid'. Er is in woord en beeld aandacht voor vierkante kussens, de zandbak, lappen als hoofddoek, boterhammen, dekentjes, servetten, handdoeken, tafellakens met blokmotieven, enveloppen en als besluit om van te smullen: koeken! Achterin staat een educatieve speeltip met (zoete) spekken. Ervaren, beleven, leren en begrijpen wordt gestimuleerd door afbeeldingen die stimuleren tot onderzoeken, opzoeken, herkennen en benoemen. De al wat oudere uitgave (2003) is oorspronkelijk Engelstalig. Voorin staan enige summiere tips voor begeleiders. De aantrekkelijke vormgegeven uitgave heeft een register. 'Modellen' worden in Nederland meestal 'vormen' genoemd. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669356

Titel Vierkanten : overal om ons heen zien we vierkanten
Auteur Sarah Schuette
Secundaire auteur W. Khontrong ; Gary Sundermeyer ; Angi Gahler
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 27 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Squares. - Mankato, MN : Capstone Press, cop. 2003. - (A+ Books. Shapes)
ISBN 9789055669356
PPN 338269770
Rubriekscode 514
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vierkanten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Vormen