De jonge sporenzoeker
Boek

De jonge sporenzoeker (cop. 2011)/ David Melbeck, ill.: Amandine Labarre en Stéphane Sénégas ; [vert. uit het Frans: Lily van Haren]

Gids om kleine en grote dieren in de natuur op te sporen en te herkennen. Met veel weetjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Vierkante uitgave over het vinden en herkennen van diersporen in de natuur. Na een korte introductie krijgt de lezer tips voor de nodige uitrusting en de tactiek. Vervolgens worden de dieren met hun sporen en specifieke herkenningstekens besproken op een dubbele pagina. Aan de orde komen onderwerpen als pootafdrukken, krabsporen, nestmateriaal, spinnenwebben of gallen, etensresten, uitwerpselen, braakballen of eieren. Een aantal dieren waaronder het wilde zwijn, de das en de bever, worden uitgebreid belicht. Kaders met weetjes of extra informatie en duidelijke getekende (kleuren)illustraties begeleiden de tekst. De grootte en dikte van het gebruikte lettertype wisselt: in de koppen groot en vetgedrukt, soms gekleurd, soms getekend, in de tekst klein, soms in schrijfschrift, soms vetgedrukt. Het boek is rijk aan boeiende informatie en dus zeer educatief. Het taalgebruik is soms wel erg volwassen. De meeste moeilijke woorden worden uitgelegd in een woordenlijst achterin. Ook voor school- en gezinsprojecten. Geen register. Een aantrekkelijke stimulans voor jonge onderzoekers vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052108315

Titel De jonge sporenzoeker
Auteur David Melbeck
Secundaire auteur Amandine Labarre ; Lily van Haren
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein/Tirion, cop. 2011
Overige gegevens 61 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Toulouse : Éditions MILAN, cop. 2009
ISBN 9789052108315
PPN 334375177
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sporen (dier); Europa
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Sporen