Van tijd tot tijd
Boek

Van tijd tot tijd Nederlandse geschiedenis in 50 verhalen ([2011])/ Anneriek van Heugten ... [et al., ill.: Iris Compiet ... et al. ; cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; eindred.: Anneriek van Heugten]

Vijftig spannende verhalen over kinderen die vroeger leefden. Ze sluiten aan bij belangrijke gebeurtenissen en personen uit de Nederlandse geschiedenis. Met informatie en veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar; zelf lezen vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De laatste jaren worden we overspoeld door geschiedenisboeken die gebaseerd zijn op de culturele canon van de commissie Van Oostrom. Dit grote educatieve kinderboek bevat vijftig verhalen over de vijftig vensters van de canon. In feite is het een vervolg op de eerste bundel 'Van tijd tot tijd' (1999)*, waarin veertig historische verhalen staan over de kerninhoud van het vak geschiedenis voor de basisschool. Elk venster beslaat vier bladzijden, waarvan de eerste een algemeen informatieve tekst bevat met een kaartje en een tijdbalk. Dan volgt een kort verhaal gelardeerd met kleurenillustraties, historische foto's en reproducties van schilderijen. In elk verhaal staat een kind centraal. Dezelfde uitgeverij heeft ook de serie 'Terugblikken' uitgegeven. Met een inhoudsopgave onderverdeeld in de tien tijdvakken van de geschiedenis en achterin een uitgebreid overzicht met per venster tips en suggesties voor boeken, websites en dagjes uit. Een mooi naslagwerk en voorleesboek voor leerkrachten van de basisschool. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar; ook om zelf te lezen door kinderen van ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053003206

Titel Van tijd tot tijd : Nederlandse geschiedenis in 50 verhalen
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Iris Compiet ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2011]
Overige gegevens 221 p - ill - 30 cm
ISBN 9789053003206
PPN 338556052
Rubriekscode 931
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Canon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Canon