Oude vetes, nieuwe strijd
Boek

Oude vetes, nieuwe strijd (cop. 2011)/ George R.R. Martin, [vert. uit het Engels: Renée Vink ... et al. ; wereldkrt.: Jeffrey L. Ward]

Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryen, maar er zijn verschillende rivalen die het op haar troon hebben gemunt.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel van het vijfde boek uit de serie 'Het lied van ijs en vuur', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het boek speelt zich af in dezelfde periode als het vierde boek 'Een feestmaal voor kraaien' (2006)*, maar wordt ditmaal verteld vanuit het perspectief van personages die in dat boek niet of nauwelijks voorkwamen. We volgen onder andere de belevenissen van Tyrion, Daenerys en Jon. Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryan, maar er zijn verschillende belagers die het op haar troon hebben gemunt. Er wordt veel gekonkeld en gemanipuleerd en het verhaal kent zoals gewoonlijk weer een aantal zeer onverwachte wendingen. Een aanrader voor iedereen die van originele fantasy houdt. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes.

Specificaties

Nederlands | 9789024556335

Titel Oude vetes, nieuwe strijd
Uniforme titel Een dans met draken
Auteur George R.R. Martin
Secundaire auteur Renée Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2011
Overige gegevens 735 p - ill - 22 cm
ISBN 9789024556335
PPN 335927122
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een lied van ijs en vuur
Boek

Een lied van ijs en vuur (1997-...)

vol. b. 5A (Een dans met draken dl. 1)
Uitgeleend
George R.R. Martin