Sprookjesbox
Luisterboek

Sprookjesbox (cop. 2011)

Aanwezigheid

Recensie

'Kinderhelden' is een serie waarbij oude kinder-lp's voor het eerst op cd zijn gezet in samenwerking met het instituut voor Beeld en Geluid. Deze 'tv-serie box' bevat vier cd's met verschillende sprookjes. Op de eerste cd vertelt (de jonge) Aart Staartjes vier bekende sprookjes, twee korte (ca. zes minuten) en twee langere (ca. vijftien minuten): Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en Klein Duimpje. Hij vertelt ze aan een kinderpubliek, aan wie hij ook af en toe vragen stelt. De tweede cd bevat het beroemde verhaal van 'Alice in wonderland', gegoten in een hoorspel van ongeveer drie kwartier. Het vele malen uitgevoerde muzikale sprookje 'Peter en de wolf' op de derde cd wordt ditmaal verteld door prinses Irene en haar twee dochters. De muziek is uitgevoerd door het Israël Philharmonic Orchestra. Ook op de vierde cd staan vier sprookjes: De Chinese nachtegaal, De prinses op de erwt, De vliegende koffer en Het lelijke jonge eendje. Deze sprookjes worden verteld door Ton Lensink (Tita Tovenaar) en duren gemiddeld twaalf minuten. Liedjes gezongen door kinderkoor Naarden en muziek zorgen voor afwisseling. Een mooie box met sprookjesverhalen voor zowel kinderen als hun (groot)ouders. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Sprookjesbox
Uniforme titel Beroemde sprookjes verteld door Aart Staartjes Vier bekende sprookjes Alice in wonderland Peter en de wolf verteld door Irene van Lippe-Biesterveld Sprookjes van Hans Christiaan Andersen Sprookjes van Andersen verteld door Ton Lensink
Secundaire auteur Aart Staartjes ; Irene (prinses der Nederlanden) ; Ton Lensink
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, cop. 2011 - [Hilversum] : Beeld en Geluid
Overige gegevens 4 compact discs (45, 47, 26, 50 min.)
Annotatie Nederlands gesproken - Bevat: CD 1: Beroemde sprookjes verteld door Aart Staartjes (titel van vooromslag cd: Vier bekende sprookjes) ; CD 2: Alice in Wonderland ; CD 3: Peter en de wolf verteld door Irene van Lippe-Biesterveld ; CD 4: Sprookjes van Hans Christiaan Andersen (titel van vooromslag cd: Sprookjes van Andersen verteld door Ton Lensink)
PPN 339237104
Rubriekscode 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Kinderhelden
Luisterboek

Kinderhelden (2011-...)

vol.
Uitgeleend