TV-serie box
Luisterboek

TV-serie box (cop. 2011)

Hoorspelen, verhalen en liedjes naar tv-series die erg populair waren in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw. Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Kinderhelden' is een serie waarbij oude kinder-lp's voor het eerst op cd zijn gezet in samenwerking met het instituut voor Beeld en Geluid. Deze 'tv-serie box' bevat zes cd's met hoorspelen, verhalen en liedjes naar tv-series die erg populair waren in de jaren zestig en zeventig. Op elke cd staat een tv-serie voor kinderen centraal: Paulus de boskabouter (twee hoorspelen), Swiebertje (veertien liedjes), Floris (twee hoorspelen), Pinkeltje (verhaaltjes en liedjes), Pipo de clown (verhaaltjes en liedjes), Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen? (veertien liedjes). Met bekende acteurs en zangers zoals Rutger Hauer, Rob de Nijs, Aart Staartjes, Wieteke van Dort, Ida Bons en Martin Brozius. De begeleidende muziek ondersteunt de sfeer voortreffelijk. Opvallend is dat de combinatie Harry Geelen (tekstschrijver) en Joop Stokkermans (componist) beter is uitgevallen bij Hamelen dan bij Pinkeltje. De verhaallijn van Pinkeltje is moeilijk te volgen door het gebruik van spreekwoorden, verbasterde herhaling en technische uitleg over ondermeer de 'mekkerefoon' (microfoon). De andere vijf cd's zijn sterker opgebouwd en zullen ook anno nu kinderen weten te boeien, zelfs zonder de films te hebben gezien. De (groot)ouders zullen beslist meeluisteren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel TV-serie box
Uniforme titel Paulus de Boskabouter Paulus is jarig Paulus vangt een vos Swiebertje Swiebertjes hitparade Floris Floris en de fakir Pinkeltje Pipo de Clown Pipo en de Noorderzon Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, cop. 2011 - [Hilversum] : Beeld en Geluid
Overige gegevens 6 compact discs (30, 35, 36, 54, 47, 32 min.) - 1 tekst ([6] p.)
Annotatie Nederlands gesproken en gezongen - Bevat: CD 1: Paulus de Boskabouter ('Paulus is jarig' en 'Paulus vangt een vos') ; CD 2: Swiebertje ('Swiebertjes hitparade') ; CD 3: Floris ('Floris en de fakir') ; CD 4: Pinkeltje ; CD 5: Pipo de Clown ('Pipo en de Noorderzon') ; CD 6: Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen meneer?
PPN 338590765
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kinderhelden
Luisterboek

Kinderhelden (2011-...)

vol.
Uitgeleend