Welkom in mijn wereld!
Boek

Welkom in mijn wereld! (cop. 2009)/ Anne-Sophie Baumann, Laurence Jammes [ill. ; vert. uit het Frans: Davidsfonds Uitgeverij]

Hoe ziet het dagelijks leven van kinderen uit tien landen, waaronder Marokko, India en Australië eruit? Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurrijke tekeningen en uitvouwbare flapjes met kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

De Marokkaanse jongen Saïd wordt wakker gemaakt door zijn zusje. Wat eet hij vandaag? Waar is zijn papa? Nederlandse kleuters en al iets oudere kinderen vinden de antwoorden op deze en nog veel meer vragen over het dagelijks leven van kinderen in andere culturen achter de luikjes van dit hardkartonnen prentenboek. Zo maken we kennis met leeftijdsgenootjes in onder andere India, China, Rusland en de Verenigde Staten. De tekenaar heeft zich uitgeleefd in felgekleurde details waardoor kinderen telkens iets nieuws kunnen ontdekken, ook als ze alle negentig (!) luikjes hebben geopend. De informatie achter de uitvouwbare luikjes, voorzien van kleine kleurenfoto's, is vaak te moeilijk voor de doelgroep. De vertaling laat met lastige woorden als 'weldra' en 'luncht' af en toe te wensen over. Met de wereldkaart, vlaggen en uitleg achter de luikjes kunnen slimme kleintjes veel leren over andere culturen, mits juf of ouder er samen met hen de tijd voor neemt. Enige hulp bij moeilijke woorden en toelichting op de context is nodig. Voor kinderen tot circa 9 jaar is het een aantrekkelijk, toegankelijk en educatief tussendoortje, waarvan ze op een speelse manier veel kunnen opsteken. Een boek als dit is wel kwetsbaar in gebruik! Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059083172

Titel Welkom in mijn wereld!
Auteur Anne-Sophie Baumann ; Laurence Jammes
Secundaire auteur Laurence Jammes
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2009
Overige gegevens [20] p - ill., krt - 33 cm
Annotatie Vert. van: Autour du monde. - Paris : Tourbillon, cop. 2008
ISBN 9789059083172
PPN 322274788
Rubriekscode 954
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Culturele antropologie; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Volkenkunde