Het nieuwe oud
Boek

Het nieuwe oud wat ouder worden boeiend maakt (2011)/ Dick Kits [teksten] en Hedda Schut [interviews en eindred., fotogr. DCK ... et al.]

Impressie van de tegenwoordige situatie van ouderen, gevolgd door interviews met bekende en minder bekende ouderen over hun levensstijl.

Recensie

In dit boek wordt de situatie van ouderen bekeken, eerst van buitenaf en daarna via interviews in hun eigen beleving. De zestien interviews zijn gelijkelijk verdeeld over mannen en vrouwen, geboren tussen 1925 en 1951. Tot de bekende Nederlanders onder hen behoren Karin Kraaijkamp, Wieteke van Dort en Imca Marina, terwijl onder de mannen Otto baron van Verschuer, Cor Boonstra en Foppe de Haan voorkomen en Sjaak Swart een woord vooraf schreef. Zij worden allen op voortreffelijke kleurenfoto's afgebeeld. De strekking van het boek is, dat ouderen het vroeger economisch moeilijk hadden en dat ze in de afgelopen tijd als het ware moesten wennen aan meer mogelijkheden in de vergrijsde staat. Ze hebben nu geleerd die mogelijkheden in volle vrijheid actief en individueel te benutten. Door de aantrekkelijke vormgeving, de persoonlijke interviews en de optimistische boodschap zal dit boek zeker lezers trekken.

Specificaties

Nederlands | 9789080997202

Titel Het nieuwe oud : wat ouder worden boeiend maakt
Auteur Dick Kits
Secundaire auteur Hedda Schut
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Gorinchem : Kroese Kits Uitgeverij, 2011
Overige gegevens 255 p - ill - 26 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789080997202
PPN 337034273
Rubriekscode 416.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verouderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Verouderen