Het verhaal van de tijd
Boek

Het verhaal van de tijd (cop. 2011)/ Adam Hart-Davis, [red.: David Lamb ... et al. ; eindred.: Leanne Bryan ; vert. uit het Engels: Erika Venis ; red. Nederlandstalige uitg.: Vitataal tekst & red.]

Natuurkundige en cultuurhistorische wetenswaardigheden over het begrip 'tijd'.Is het mogelijk om in de tijd te reizen? En wat is de relativiteitstheorie? Allerlei natuurkundige en cultuurhistorische feiten en weetjes over het begip 'tijd'. Met veel illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het begrip 'tijd' is heel breed. In dit boek komen allerlei aspecten aan bod. In korte, pakkende stukken in de stijl van populairwetenschappelijke tijdschriften, wordt bijvoorbeeld behandeld hoe oud de Aarde is, hoe filosofen tijd bezagen, hoe je tijd meet, wat een jetlag is en wat tijdzones zijn. De onderwerpen lopen dus van fundamenteel-wetenschappelijke vraagstukken tot heel praktische toepassingen. Er zijn heel veel mooie foto's en afbeeldingen, merendeels in kleur. Naast de heldere, beknopte uitleg zijn er ook kaders met leuke weetjes. Dit boek hoef je niet van kaft tot kaft te lezen; als je er in bladert kom je veel interessante afgeronde stukjes informatie tegen. Het is daarmee een aanrader voor zowel lezers die al iets van natuurkunde of van geschiedenis weten, als voor beginners op deze gebieden. Achterin is een register opgenomen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059564152

Titel Het verhaal van de tijd
Auteur Adam Hart-Davis
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur David Lamb ; Erika Venis
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 256 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The book of time. - Londen : Beazley, cop. 2011
ISBN 9789059564152
PPN 334375339
Rubriekscode 553
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijd
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Tijd