Suus en Steef bij de indianen
Boek

Suus en Steef bij de indianen (2009)/ Joke de Jonge, tek. van Juliette de Wit

Suus en Steef gaan met hun vader op vakantie in het oerwoud. Daar wemelt het van de gevaren. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De vader van Suus en Steef neemt zijn kinderen mee voor een avontuurlijke trektocht door het Braziliaanse regenwoud. Dat wordt een onvergetelijke reis met actie, spanning en gevaar. Omdat de Braziliaanse gids geen Engels spreekt, wordt het een reis vol misverstanden. De kinderen blijven op een gegeven moment zonder eten of drinken in de gloeiende zon in een wankel bootje achter, zonder hun onwaarschijnlijk roekeloze vader. Gelukkig brengen indianen redding. Dit type boek moet het van actie en dialogen hebben. De meeste zinnen bestaan uit niet meer dan acht woorden met geringe moeilijkheidsgraad, AVI-E4. Het verhaal spoedt zich daardoor van avontuur naar gevaar. Je kunt nauwelijks op adem komen of er dreigt weer een schrikbeeld in de vorm van een vogelspin of kaaiman. De open bladspiegel maakt het de lezer gemakkelijk evenals de vele potloodillustraties in verschillende grijstinten. Heraanbieding van het boek, nu met meelees-cd's* (ca. 111 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een spannend verhaal uit de serie 'Zoeklicht' voor kinderen uit de bovenbouw die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048703616

Titel Suus en Steef bij de indianen
Auteur Joke de Jonge
Secundaire auteur Juliette de Wit
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2009
Overige gegevens 52 p - ill - 22 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: 2006. - (Zoeklicht start. Avontuur)
ISBN 9789048703616
PPN 318780674
Thematrefwoord Oerwouden ; Inheemse volken ; Vakanties ; Tweelingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoeklicht
Boek

Zoeklicht (1983-...)

Serie leesboekjes voor kinderen van 10-14 jaar van leestechnisch eenvoudig niveau. Bruikbaar voor moeilijk lezenden en geestelijk gehandicapten.

vol. Avontuur
Uitgeleend