Midnight in Paris
DVD

Midnight in Paris (cop. 2011)/ Owen Wilson, Rachel McAdams ... [et al.], dir. by Woody Allen

Een aankomend schrijver, die met zijn rijke verloofde op vakantie is in Parijs, belandt 's nachts in het Parijs van de jaren twintig van de twintigste eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Een romantische komedie uit 2010 van Woody Allen met in de hoofdrollen Owen Wilson (Hall pass; Marley & me) en Rachel McAdams (Morning glory). Opvallend in een kleine bijrol is Carla Bruni. Een aankomend schrijver is met zijn rijke verloofde en haar ouders op vakantie is in Parijs. Hij is meteen verliefd op de stad, maar twijfelt aan zijn uitgestippelde toekomst. Tot zijn verbazing en geluk belandt hij 's nachts in het Parijs van de jaren twintig van de twintigste eeuw en ontmoet mensen als Gertrude Stein, Luis Buñuel en F. Scott Fitzgerald. Erik Kroon (Telegraaf 15-9-'11) schrijft: '(...) fijne, genoeglijke vertelling, badend in het nostalgische licht van het verleden zoals we ons dat willen herinneren. (...)' Pauline Kleijer (Volkskrant 15-9-'11): '(...) Voor liefhebbers van zijn meer zwartgallige oeuvre is 'Midnight in Paris' wellicht iets te zoet. Ook wie heel wat verwacht van de ontmoetingen met culturele kopstukken als Hemingway en Picasso, komt bedrogen uit: ze vormen geestige intermezzo's, maar hebben verder weinig om het lijf. Allens nieuwste film is vooral een charmant, romantisch feestje; een ode aan een stad, en aan het leven, hoe lastig dat soms ook is. (...)' Genomineerd voor vier Golden Globes.

Specificaties

Engels

Titel Midnight in Paris
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Woody Allen ; Owen Wilson ; Rachel McAdams
Type materiaal DVD
Uitgave Rijen : Paradiso Home Entertainment, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten (etc.) : Gravier Productions (etc.), 2011
PPN 339329157
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Engels