Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Koala's
Boek

Koala's klimkampioenen (cop. 2011)/ tekst en eindred.: Valérie Tracqui, foto's: agentschap BIOSPHOTO ; ill.: Joseph Callioni ; [vert. uit het Frans: Wim Sanders]

Hoe leven koalabeertjes in de bomen in Australië? Met aandacht voor de voeding, paring en bescherming. Met grote kleurenfoto's en -tekeningen en ruim 25 herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Pootje voor pootje'* wordt kennisgemaakt met het leven van een bijzondere diersoort: de aandoenlijke, aaibare koala. Waar leven deze beschermde 'klimkampioenen', hoe zien ze eruit, wat eten ze en hoe is het gesteld met de voortplanting van deze wat trage buideldieren? Hierop wordt antwoord gegeven aan de hand van vele fraaie kleurenfoto's met originele details, in diverse formaten afgedrukt. Ze zijn voorzien van duidelijke informatieve tekstblokken in kleur en zwart-wit. De verhalende tekst in een grote letter is, op een enkel moeilijk begrip na, redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Bij de kleine foto's is de tekst als het ware met een plakbandje op de foto bevestigd, wat een speels effect geeft. Verder zijn enige stripachtige kleurentekeningen opgenomen. In de teksten en kopjes zijn regelmatig kleuraccenten aangebracht. Er is geen inhoudsopgave of register. Wel is achter in het boek een overzicht met vragen. De antwoorden hierop verwijzen naar de desbetreffende pagina('s). De oorspronkelijk Franstalige uitgave ziet er aantrekkelijk uit en is geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054839620

Titel Koala's : klimkampioenen
Auteur Valerie Tracqui
Secundaire auteur Joseph Callioni ; Wim Sanders
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 29 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Le koala. - Toulouse : Milan, cop. 2009. - (Mini patte)
ISBN 9789054839620
PPN 32846578X
Rubriekscode 598.99
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koala's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Koala's

Relaties/Serie

Pootje voor pootje
Boek

Pootje voor pootje (2004-...)

vol.
Uitgeleend