Liefdesbrieven
Dwarsligger

Liefdesbrieven (cop. 2011)/ Katie Fforde, vert. [uit het Engels] door Harmien Robroch

Een verkoopster in een boekhandel organiseert een boekenfestival en probeert daarvoor een wereldberoemd auteur over te halen tot een optreden.

Recensie

De 26-jarige verlegen boekhandelmedewerkster Laura moet haar geliefde baan vaarwel zeggen, als de winkel waar ze werkt moet sluiten. Op een van haar laatste werkdagen ontmoet ze de agent van haar favoriete auteur Dermot Flynn, van wie ze het aanbod krijgt om mee te helpen met de organisatie van een literair festival. Ze gaat er op in en vertrekt naar Ierland voor haar eerste opdracht; het overtuigen van Dermot om een optreden te geven op het festival. Na een paar drankjes stemt hij in met het voorstel - maar daar staat wel wat tegenover. Charmante roman, waarin vooral het hoofdpersonage sympathie opwekt. Dit karakter weet te overtuigen zonder in het bezit te zijn van overdreven, ongeloofwaardige karaktereigenschappen. Het is daarom niet lastig om met de belevenissen van Laura mee te leven. Ook het personage van schrijver Dermot is interessant, de andere karakters blijven te veel aan de oppervlakte. De vermakelijke stijl maakt echter veel goed. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049801441

Titel Liefdesbrieven
Auteur Katie Fforde
Secundaire auteur Harmien L. Robroch
Type materiaal Dwarsligger
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam : Dwarsligger, cop. 2011
Overige gegevens 639 p - 12 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Unieboek/Het Spectrum - 1e dr. Nederlandse uitg.: Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2010 - Vert. van: Love letters. - London : Century, 2009
ISBN 9789049801441
PPN 334420970
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 148
Uitgeleend