Dora en de dierenoptocht
Boek

Dora en de dierenoptocht (cop. 2011)/ bew. door Christine Ricci, geïll. door Tom Mangano ; [vert. uit het Engels: Renate Poper]

Dora en Boots gaan naar de dierenoptocht. Onderweg maken ze veel nieuwe vrienden. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vierkant formaat prentenboek waarin vriendelijke en behulpzame personages te zien zijn, bekend door dagelijkse uitzendingen op televisie door Nickelodeon. Het betreft hier een verkorte weergave van een van hun avonturen. Dora en Boots gaan naar de dierenoptocht. Onderweg maken ze veel nieuwe vrienden en springen, vliegen, zwaaien, zwemmen en marcheren ze. De (bijna) paginagrote illustraties tonen beelden uit de animatiefilms voor televisie. Ze zijn vrolijk en kleurrijk, maar ook zeer clichématig. Ze lijken op tekeningen uit goedkope kleurboeken. De tekst bestaat bijna geheel uit dialoog en is onder, boven of in een rustig deel van de afbeelding afgedrukt. De lezer wordt steeds direct aangesproken en uitgenodigd zogenaamd mee te helpen. De uitwerking van het geheel is uiterst oppervlakkig. Elk probleem wordt meteen en als vanzelf opgelost. Het verhaal bevat enkele Engelstalige zinnen/woorden zoals 'Excellent', 'Let's go!' 'Fantastic!'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089417084

Titel Dora en de dierenoptocht
Auteur Christine Ricci
Secundaire auteur Tom Mangano ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Memphis Belle, cop. 2011
Overige gegevens [23] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Dora - Vert. van: Animal parade. - New York : Simon Spotlight, 2010
ISBN 9789089417084
PPN 339132973
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dora
Boek

Dora (2004-...)

vol. 38
Uitgeleend