Hoe kan het dat... de zon opkomt?
Boek

Hoe kan het dat... de zon opkomt? en andere vragen over tijd en seizoenen (cop. 2012)/ Brenda Walpole, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; ill.: Susanna Addario ... et al. ; Tony Kenyon all cartoons]

Waar is het altijd nacht? Wie eet van de maan? Hoe lang leeft een boom? Ruim dertig vragen over tijd en seizoenen worden beantwoord. Met, ook stripachtige, kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame lees-kijkboek in de reeks 'Hoe kan het dat...'* met allerlei vragen rondt het fenomeen tijd. Het betreft vragen die jonge kinderen vol verwondering kunnen stellen, zoals: Waarom is het 's avonds donker? Waarom planten we zaden in de lente? Waarom slapen dieren in de herfst? Waarom verandert de maan van vorm? Waarom tikt mijn horloge? en Hoe laat is het op aarde? Op allerlei wijzen wordt de tijd 'te lijf' gegaan. Elke vraag wordt in bestek van ongeveer een pagina behandeld. Dat gebeurt met algemene informatie, een aantal aardige weetjes en feiten, kleurenillustraties (die een beetje '20e-eeuws' aandoen), schematische voorstellingen en cartoonachtige tekeningen. De gegeven informatie (in vrij grote lettertypes) is to the point en relevant. Aan de hand van het gepresenteerde kunnen kinderen onder elkaar, maar ook met volwassenen samen, allerlei zaken ontdekken op het vlak van het begrip tijd. Om zelf te lezen is een meer dan aanvankelijk leesniveau vereist. De uitgave bezit een register en een eenvoudig colofon. Oorspronkelijke Engelstalige uitgave. Uitgave, zoals er zovele zijn, maar het heeft, door de nieuwsgierig en vraagstellende opzet, toch een toegevoegde waarde. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar en voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054834649

Titel Hoe kan het dat... de zon opkomt? : en andere vragen over tijd en seizoenen
Uniforme titel De zon opkomt?
Auteur Brenda Walpole
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Susanna Addario ; Tony Kenyon
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The sun rises and other questions about time and seasons. - London : Kingfisher, 1996. - (I wonder why)
ISBN 9789054834649
PPN 33933326X
Rubriekscode 553
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijd
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Tijd

Relaties/Serie

Hoe kan het dat...

Hoe kan het dat... (2012-...)

vol.
Uitgeleend