Hoe kan het dat... de wind waait?
Boek

Hoe kan het dat... de wind waait? en andere vragen over onze planeet (cop. 2012)/ Anita Ganeri, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; ill.: Chris Forsey ; cartoons: Tony Kenyon]

Hoe oud is de aarde? Waar beginnen de rivieren? Wat is het broeikaseffect? Ruim dertig vragen over onze aarde worden beantwoord. Met, ook stripachtige, kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor moeizame lezers.

Recensie

Jonge kinderen zijn vaak erg geïnteresseerd in de meer wetenschappelijke aspecten van het functioneren van onze aarde: waar is de aarde van gemaakt, hoe oud is de aarde, is de aarde veel veranderd? Ook hebben ze vragen over vulkanisme, onweer, het ontstaan van bergen en rivieren, het broeikaseffect enz. Op ruim dertig van dit soort vragen geeft dit boek antwoord in enkele zinnen (gedrukt in een heel groot lettertype), met daarnaast extra weetjes in een, soms omkaderd, tekstblokje (in een kleiner lettertype). Een en ander gaat vergezeld van grote informatieve overzichtstekeningen in meestal natuurgetrouwe kleuren en veel - vaak grappige - kleinere gekleurde tekeningen. De uitgave speelt goed in op de belangstelling en het gevoel voor humor van kinderen. Dat de oorspronkelijk Engelse uitgave van dit boek al in 1995 uitkwam is door de aard van de onderwerpen en door de goede kwaliteit van de illustraties geen probleem. Achterin is een register opgenomen. Een leuke eerste kennismaking met het vakgebied, voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar en voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054834427

Titel Hoe kan het dat... de wind waait? : en andere vragen over onze planeet
Uniforme titel De wind waait?
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Chris Forsey ; Tony Kenyon
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The wind blows and other questions about our planet. - London : Kingfisher, 1995. - (I wonder why)
ISBN 9789054834427
PPN 334162963
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Hoe kan het dat...

Hoe kan het dat... (2012-...)

vol.
Uitgeleend